Nagy rajongója vagyok a zöldségfasírtoknak, és imádok kísérletezni, új variációkat kipróbálni. Amint megláttam ezt a receptet, egyből felcsillant a szemem, és muszáj volt kipróbálnom. Pont volt is itthon feta sajt a piacról, úgyhogy minden adott volt. :) Mit ne mondjak, nem csalódtam, sőt! Próbáljátok ki, főzelék mellé, vegaburgerként, vagy ahogy én használtam fel, tortillába csavarva. Isteni!
Hozzávalók:
- 20 dkg sárgarépa
- 10 dkg feta sajt
- 5 dkg trappista sajt
- 2 db tojás
- 3 ek zsemlemorzsa
- 0.5 kk őrölt szerecsendió
- 1 gerezd fokhagyma
- 1-2 ek petrezselyem
- bors
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
Reszeld le a répát és a sajtokat, add hozzá a fűszereket, a tojásokat. Zúzd össze a fokhagymát és add azt is hozzá, majd a zsemlemorzsát. A feta sajt sóssága miatt külön nem kell sóznod! Dolgozd alaposan össze, majd tedd hűtőbe kb 10-20 percre.
Serpenyőben kb 1 ujjnyi olajban süsd ki a fasírtokat (én egy evőkanál segítségével formáztam érmeket), hogy mindkét oldala aranybarna legyen.
Ha tortilla tekercsbe szeretnéd felhasználni, akkor vagy készíts saját lapokat, vagy a boltban vettet melegítsd fel, majd kend meg fokhagymás tejföllel, tegyél bele zöldségeket (én paradicsomot, uborkát és salátakeveréket használtam), a fasírtot, ha szereted akkor csípős szószt is rakhatsz rá. Tekerd össze őket, én alufóliával szoktam "összefogni". Ilyen gyönyörűségek készültek:

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése