Oldalak

2015. november 3., kedd

Quinoa chili




A quinoa nagy kedvencem, egyszerűen odavagyok az ízéért, és hogy hányféle ízvilágba beleillik. Arról nem is beszélve, hogy az inkák a Magok királynőjének tartották, annyira jelentős a vitamin és ásványianyag tartalma.

Tartalmaz B-vitaminokat, magnéziumot, kalciumot, vasat, káliumot, cinket. Lassan lebomló szénhidrátforrás, sok rosttal. Vegetáriánusként én azért is szeretem használni, mert a többi gabonához képest magas a fehérjetartalma, ezért az állati fehérjét könnyen pótolhatom vele.

Ez a recept pedig valami zseniális, könnyen variálható az ember saját ízlése szerint. Ha szereted a csípőset, akkor jó sok chilivel ezt az ételt egyszerűen imádni fogod! :)

Hozzávalók:
-100 g quinoa
-180 ml víz
-1 lilahagyma
-2 gerezd fokhagyma
-1 púpozott tk római kömény
-1 tk chili
-1 ek oregánó
-1 cukkini
-fél kiló paradicsom
-5 paprika (ízlés szerinti fajta, én sima TV paprikát használtam)
-500 g konzervbab
-1 konzerv kukorica 
-tejföl és sajt a tálaláshoz

Elkészítése:
A quinoát felrakom a vízzel főzni.

Olajon megpirítom a lilahagymát, hozzáadom a zúzott fokhagymát, a fűszereket (kivétel az oregánót). Közepes lángon hagyom, hogy az aromák felszabaduljanak. Add hozzá a felkockázott paradicsomot, várd meg amíg picit levet ereszt. Majd tedd hozzá a babot (picit a levéből is), a felkockázott paprikákat, cukkinit. Sózd, borsozd, szórd rá az oregánót. Fedő alatt főzd puhára a zöldségeket.

Ha megpuhultak, tedd hozzá a quinoát, kukoricát, keverd össze jól, főzd pár percig, majd húzd le a tűzhelyről. 

Tejföllel, reszelt sajttal tálald.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése