2015. október 23., péntek
Sütőtök krémleves
Mostanában sok sütőtököt fogyasztunk, de most van a szezonja, és ki akarom használni. Illetve annyiféleképpen lehet elkészíteni! A krémlevesek nagy kedvenceim, szóval egyértelmű volt, hogy ebből a zöldségből is kipróbálom ezt a változatot. Általában főzőtejszínnel krémesítem a sütőtök levest, de most nem volt itthon, úgyhogy ez a lépés kimaradt, de nyugodtan tegyetek hozzá, lágyabb lesz tőle.
Hozzávalók:
- 70 dkg sütőtök
- 2 nagyobb répa
- 1 ek kókuszolaj
- friss gyömbér
- 2 kk garam masala
- 0.5 kk chili
Elkészítése:
A sütőtököt és a répát megpucolom, feldarabolom. A kókuszolajban megpirítom a friss lereszelt gyömbért és a fűszereket, hogy az aromák felszabaduljanak. Hozzáadom a sütőtököt, répát, felöntöm vízzel, hogy bőven ellepje. Puhára főzöm a zöldségeket. Sózom, borsozom. Lehúzom a tűzhelyről, és botmixerrel pürésítem.
Amennyiben teszel bele főzőtejszínt, úgy 250 ml-t tegyél bele, és utána forrald fel a levest.
A tetejére pirított tökmagot, vagy reszelt sajtot szórj. Én most teljesen oda vagyok a krémleves - sajt kombinációjáért. Valami isteni, ahogy nyúlik a sajt, amikor kanalazod a levest. :)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése