2015. október 15., csütörtök
Sütőtök-vöröslencse dahl
A fák levelein kívül a zöldségesek polcai is az ősz színeiben pompáznak. Férjem nagy kedvence a sütőtök, így egyértelmű volt, hogy egy nagyobbacska hazajön velünk. Az egyik kedvenc ételem a vöröslencse dhal, így gondoltam, miért ne kombinálhatnám a kettőt? Elég annyit hozzáfűznöm, hogy nem bántam meg a döntésem, sőt! A kecske is jóllakott és a káposzta is megmaradt... :) Külön örültem, hogy egy nagyobb sütőtököt vettünk, mert a felét felhasználtam a dhalhoz, a másik feléből pedig isteni krémlevest főztem.
Hozzávalók:
- 1 vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- 1 tk só
- őrölt fekete bors
- 2 kk kurkuma
- 2 tk curry por
- 1 tk gyömbérpor, vagy friss reszelt gyömbér
- 0.5 tk őrölt fűszerkömény
- 2 babérlevél
- 250 g vöröslencse
- egy kisebb sütőtök felkockázva
- 1 ek joghurt vagy kókuszkrém
Elkészítése:
2-3 evőkanál olívaolajon megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. A babérlevél kivételével hozzáadjuk a fűszereket, és picit pirítjuk, hogy az aromák felszabaduljanak. Hozzáadjuk a sütőtököt, felengedjük annyi vízzel, ami ellepi. Amikor a tök félig megfőtt, hozzáadjuk a megmosott vöröslencsét, a babérlevelet és pótoljuk a vizet. 20 perc alatt puhára főzzük. Közben időnként keverjük meg, adjunk még vizet hozzá, ha szükséges. Majd a tűzről levéve hozzákeverjük a joghurtot, vagy kókuszkrémet (opcionális, krémesebb lesz tőle a dhal).
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése