Oldalak

2015. október 15., csütörtök

Fahéjas-szerecsendiós chia puding




Az egyik kedvenc reggeli hozzávalóm a chia mag. Nagy mennyiségű vizet tud magába szívni, így elfogyasztása után a gyomorban megduzzadva sokáig teltség érzetet okoz. A chia-puding egy rendkívül egyszerű (de nagyszerű), megannyi változatban elkészíthető édesség.

Hozzávalók:
- 1/2 bögre chia mag
- 2 bögre tej/ magtej
- 1 evőkanál édesítőszer
- 1 kk szerecsendió és fahéj

Elkészítése:
A hozzávalókat öntsd el tálba és keverd jól össze. Én általában befőttesüvegbe töltöm, aminek az aljába gyümölcsöket helyezek, majd arra öntöm a chia pudingot. Tedd hűtőbe pár órára (a legjobb, ha egy éjszakát hagyod állni), tegyél a tetejére fagyasztott/friss gyümölcsöt, magokat, vagy amit szívesen ennél vele :)

Jóétvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése