2015. október 17., szombat
Mozzarellás paradicsomleves
Bevallom őszintén nem voltam egy nagy paradicsomleves rajongó... egészen addig, amíg ki nem próbáltam az olasz változatát, mert ez valami isteni finom! Sajnos nem volt időm elmenni friss bazsalikomot venni, ezért most szárított került a levesbe, de frissel az igazi!
Hozzávalók:
- 1 vöröshagyma
- 6 közepes paradicsom
- 1 kis doboz sűrített paradicsom
- 1 csokor bazsalikom
- 1-2 mozzarella
Elkészítése:
A hagymát vágd apróra. 1 ek kókuszolajban pirítsd meg picit, majd tedd hozzá a felkockázott paradicsomot. Ha egy picit levet engedett tedd hozzá a sűrített paradicsomot, és öntsd fel kb 4-5 dl vízzel (ez lehet több, vagy kevesebb, attól függően mennyire szereted sűrűn a levest :)). Ízlés szerint sózd, borsozd, ha szárított bazsalikomot használsz, azt is tedd hozzá. Ha puhára főtt a paradicsom, húzd le a tűzhelyről és egy botmixerrel dolgozd simára. Ha friss bazsalikomot használsz, akkor ebben a fázisban helyezd a levesbe. Hagyd picit hűlni, majd tedd bele a felkockázott mozzarellát.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése